CORONA/COVID19 


Heb je coronaklachten? Contacteer dan NIET je huisarts, maar gebruik de zelfevaluatietool ( https://mijncoronatest.be/)
Als via de tool blijkt dat je je moet laten testen, ontvang je via deze tool een testcode. Daarmee kan je een afspraak maken in een testcentrum. Ondertussen kan je wel al een zelftest afnemen.

Volg steeds de maatregelen : hou minstens 1,5m afstand – denk aan de handhygiëne – respecteer het aantal knuffelcontacten – draag een mondmasker waar je geen afstand kan houden – plan je contacten zoveel mogelijk buiten.

Hoe het resultaat interpreteren?


Positief resultaat: je ziet een lijntje langs de letter ‘C’ en je ziet een lijntje langs de letter ‘T’.

Negatief resultaat: Je ziet een lijntje langs de letter ‘C’ en niets langs de letter ‘T’.

In alle andere gevallen is de test ongeldig. Als er geen lijntjes verschijnen of enkel langs de “T” betekent dat je test niet geslaagd en ongeldig is. Doe in dit geval een tweede test met een nieuwe zelftest.

Is je zelftest positief? Dit betekent dat je waarschijnlijk corona hebt.
Bij een positief resultaat van een zelftest moet je onmiddellijk in isolatie gaan. Het positieve resultaat moet ook bevestigd worden door een PCR-test in een testcentrum of -laboratorium. Contacteer NIET je huisarts, maar vraag een activatiecode voor een PCR-test via het contactcenter op 02 214 19 19 of online op https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/autotest. Als dit positief resultaat bevestigd wordt door een PCR-test, wordt het contactonderzoek opgestart. Je blijft dan minstens 7 dagen in isolatie.

Is je zelftest negatief? Dit betekent dat je momenteel waarschijnlijk niet besmettelijk bent.
Je moet niet in isolatie. Let op : een zelftest blijft steeds een momentopname en is ook niet 100% betrouwbaar. Indien je symptomen krijgt, raadpleeg dan altijd je arts. Blijf de geldende regels dus strikt volgen.


Alle recente informatie vind je op de website van de overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/